Column: 20 jaar restaurantrecensies zonder wijn

2017recensiemvd

In het meest recente nummer van Volkskrant Magazine staat een uitgebreid artikel over Mac van Dinther die 20 jaar lang restaurantrecensies voor deze krant schreef. (Foto In Vitro)

Van Dinther beantwoordt op vier pagina’s vragen van lezers. Zo blijkt bijvoorbeeld, dat hij dol is op paardenbiefstuk met gebakken aardappelen. Tijdens zijn bezoeken aan restaurants vindt hij dat het vlees vaak saai is met uitzondering van organen.

De meeste restaurants die hij beoordeelt bevinden zich in de Randstad. Van Dinther: “In de Randstad wonen de meeste lezers en zitten de meeste restaurants; logisch dat we daar vaker komen”.

In alle pagina’s van het artikel geen woord over wijn. Hoe is het mogelijk, dat je 20 jaar lang een restaurantrecensie publiceert, waarin je de wijnkaart niet bespreekt, geen advies inwint over de mogelijke wijn-spijscombinatie, niet verhaalt over de temperatuur van de geserveerde wijnen en de wijze waarop de bediening de wijn aan tafel behandelt. Niets van dit alles.

Zijn laatste recensie is symptomatisch voor zijn 20 jaar als restaurantrecensent: “ Hoe is de bediening? We hebben een aardige ober die werk maakt van de wijnen”. (Einde citaat)

Wat een gastronomische armoede!

Graag uw reactie.

Jan Rook

Reacties