Column: Marokkaantjes wijn

Gisteren (zondag) had ik mijn op  televisie Business Class (BC) aan staan. Niet omdat ik voor mijn geld een vermogensbeheerder zoek, maar om Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnhandel aan het werk te zien.

Na de hilarische act van Gijp in het programma Voetbal Inside  waar hij de reacties van de 72-jarige makelaar op de hak nam met een compilatie van goedkeurende beoordelingen van de gepresenteerde wijnen met steevast ‘Heerlijk’ , was er weer een uitzending van het programma dat meer om geld en minder over waarde gaat.

’s Lands slechtste interviewer kreeg tijdens de afgelopen uitzending vooraf het advies om de chef-kok van dienst geen vragen te stellen, ondanks de man erg verlegen is. Daar had Mens geen boodschap aan en vroeg hij de chef of hij de baas is. Het korte antwoord was ‘Ja’, waarop de makelaar vroeg of hij ‘Marokkaantjes’ in de keuken had en eruit flapte of er ook een Hollander in de potten stond te roeren.

Dat daar gedonder van zou komen hoef je niet een recensent voor te zijn. De regisseur die het programma op zaterdag opnam en daarna de delen aan elkaar plakte om die dan op zondag uit te zenden heeft bewust de opmerking van Mens er niet uitgehaald omdat de presentator het niet nodig vond.

De sociale media pakte de blooper van de makelaar direct op en een stroom van (afkeurende) reacties was het gevolg. Geschrokken moet Mens gedacht hebben, dat de aanval de beste verdediging is en kwalificeerde de opmerkingen als azijnpissende Hollanders.

Terug bij onze Wietze, de wijnhandelaar die is aangesloten bij Les Genereux. Het zou van lef getuigen als hij bij de eerstkomende uitzending met een Marokkaanse wijn zou komen. Als Mens dan weer het woord ‘Lekker’ gebruikt dan is het een bijzondere promotie voor Marokkaantjes wijn.

Jan Rook

Reacties