Martijn Kwast antwoordt op vragen over Michelin-presentatie

2017martijn1

 

  • Wijnplein (WP) Wat is precies de relatie tussen Kwast Wijnkopers en Michelin bij deze toekenning?

Martijn: ”Wij zijn partner van Michelin in Nederland. Net als een aantal andere partners, zoals Lavazza, Hotelschool Den Haag, Luxury Hotels, etc., ondersteunen wij graag dit belangrijke evenement voor de Nederlandse gastronomie”.

  • WP: Wie heeft David van Steenderen uitgekozen voor de Award en waren er genomineerden?

Martijn: ”Michelin is hiervoor verantwoordelijk als onafhankelijk instituut. Wij als Kwast hebben hier uiteraard geen enkele invloed op gehad. Verdere details over de systematiek heeft Michelin niet met ons gedeeld”.

  • WP: Was er een jury en zo ja wie zaten dan daarin?

Martijn: ”De selectie is gedaan door de inspecteurs van de Michelin die in Nederland actief zijn geweest”.

  • WP: Vind je dat Kwast Wijnkopers als commercieel bedrijf bij een dergelijke (neutrale?) ‘uitverkiezing’ partij kan zijn?

Martijn: ”Wij hebben, buiten dat wij deze award financieel mogelijk hebben gemaakt, geen enkele rol bij de uitverkiezing van deze award. Michelin zal altijd z’n neutrale en onafhankelijke positie beschermen, en dat doen ze op een zeer professionele en zuivere manier. Wij als Kwast Wijnkopers hebben deze Award ondersteund om aandacht te geven aan de mensen die dagelijks hun passie voor wijn op een onderscheidende manier met hun gasten delen”. 

Martijn Kwast

Reacties