Met één klik importeert u wijn uit de grootste wijn producerende regio van Chili.

ProChile van het Ministerie van Buitenlandsezaken heeft een nieuw import service ontwikkeld op One Click Import. Als u het formulier invult, heeft verbinding met 56 kantoren in de wereld die u in contact brengen met producenten die u graag willen informeren.

Chili is de grootste producent in de regio in 2021. De productie is de grootste in 20 jaar met 13.4 miljoen hl. Dit is 30% meer dan in 2020. We laten u zien de beste wijnen van de Maule-regio. Als u een wijnproducent zoekt, geven we hier een overzicht van Maule.

Maule-regio

In Maule werd in 2020 435.6 miljoen liter wijn gemaakt met een herkomstbenaming. Dit is 49% van de DO wijn van Chili. Maule ligt in de Central Valley van Chili met een Mediterraan klimaat. Er zijn twee wijnvalleien: Curicó en Maule.

A. In de Curicó-Vallei zijn de meeste wijnbedrijven geopend voor toerisme. De ondergrond van de wijnstokken is vulkanisch, alluviaal met kalk en leem. Er zijn verschillende niveaus van vochtigheid in de terroir. De jaarlijkse regenval bedraagt 600 mm in de wintertijd. Er is een goede balans tussen de groeicyclus en de productie van gezonde druiven. De omstandigheden zijn vooral gunstig voor de cultivatie van cabernet sauvignon en sauvignon blanc die dominant zijn in de vallei.

B. De Maule-vallei heeft het grootste wijngaardareal van Chili met meer dan 34.000 ha witte- en rode druiven met cabernet en merlot. Ook authentieke druiven variëteiten zoals país en moscatel staan aangeplant. De Maule-vallei heeft twee sub gebieden: Loncomilla and Cauquenes.

De Locomilla vallei heeft veel variëteiten van de país die 400 jaar geleden door de Spanjaarden zijn geïmporteerd. Cauquenes ligt in de binnenkant van de Coastal Mountain Range. In 1890 werd het opleidingsinstituut voor wijnbouw en wijnproductie. Deze opleiding bracht de autochtone druivenrassen in kaart zoals muscatel, aramon, cinsault en carignan. Beroemd zijn ook de zoete wijnen zoals Asoleados en Mistelas. In 1850 exporteerde men deze wijn naar Europa en de Verenigde Staten.

Map 1. Maule-regio

Extra informatie

Wijnen met een D.O. kunnen een extra vermelding toevoegen zoals: Andes, Entre Cordillera en Costa. Rauco, Sagrada Familia, Talca, Pencahue, San Rafael, San Javier, Villa Alegre, Parral, Retiro, Linares, Longaví and Cauquenes zijn gelegen in de categorie Entre-Cordillera.

Romeral, Molina, San Clemente and Colbún zijn gelegen in de categorie Andes. Op de SAG Servicio Agricola Ganadero website is meer informatie. U kunt het overzicht van de regio’s zien door op de link te klikken.  

Tabel 1. Overzicht van organisaties en certificaten. Bron: website Descubreelmaule.

CuricóMauleLoncomillaCauquenes
1. Duurzaamheid Certificaat: Sustentavid EcheverriaLos NogalesMiguel TorresSur Valles Wine Group Viña Requingua. BalduzziInvinaTerranoble  ook V-Label. Bouchon Family WinesLoncomilla Cooperative.
2. Vigno Gillmore
Bouchon Family Wines
3.Biologische landbouw: Ecocert, EU-bio Siegel of USDA Organic Miguel Torres Ándica Carmenere.

Organic Carmenere Lautaro. Fair Trade.
Bouchon Family Wines (certificeren in proces) Bouchon Family Wines (certificeren in proces)
4. Vidseca Viña Don Heraldo

Reacties Paula Rook: paula@wijnplein.nl

Reacties