Column: Neleman Don Quichot of kletsmeier?

Afgelopen weekend ontstond consternatie na een uitgebreide berichtgeving / reclame  in De Volkskrant. Neleman presenteerde zich als de ‘Koning’ van de biologische wijnproductie die de klassieke wijnsector de oren wast. De wijnen die volgens Neleman op ‘normale’ wijze worden gemaakt bevatten zoveel ‘gif’ dat je volgens hem moet  afvragen of je niet gif inneemt. De KVNW (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren) waar Neleman lid van is reageerde geërgerd omdat de berichtgeving suggestief en ongenuanceerd is. Neleman heeft inmiddels zijn lidmaatschap van de KVNW opgezegd.

Neleman is een offensief tegen de klassieke wijnhandel begonnen. Het ligt in zijn aard om de rol van Don Quichot te spelen. Leden van de branchevereniging storen zich aan het taalgebruik en voelen zich in de hoek gezet.

Neleman schiet zichzelf  in de voet, omdat hij met de vraag ‘Zit er gif in jouw glas’ de consument van alle wijnen bang maakt en daarmee de sector in het verdoemhokje zet.  Hij schiet zijn doel – om de wereld beter te maken – door zijn ongenuanceerde berichtgeving voorbij.  Lees meer: klik hier

Reacties