Over ons

Wijnplein werd in 1997 opgericht door Vinoloog Jan Rook (Vinoloog sinds 1980) met op internet de website Vinologendomein. Na een jaar (1998) veranderde hij de naam in Wijnplein.nl. In 1997 was Wijnplein de eerste niet-commerciële nieuwssite in wijn van Europa. In de beginjaren was het alleen mogelijk om een website te bouwen met kennis van programmeren. Software – zoals die thans voor handen is – was in die tijd niet beschikbaar. Jan Rook volgde trainingen in het bouwen van websites om zelf Wijnplein te maken, te veranderen en actueel te houden.

Missie

Wijnplein stelt zich ten doel wijnliefhebbers en professionals meer inzicht in de wijnwereld te geven door dagelijkse publicaties over actuele zaken die wijn, gastronomie en handel betreffen.

Doelgroepen

Wij richten ons op wijnliefhebbers en professionals in de gastronomie, handel en import van wijnen.

Vacatures

Wijnplein heeft een ‘Vacaturebank’ waarin voor een redelijk bedrag (195 euro ex BTW voor 6 weken) een oproep in de vorm van een vacature kan worden geplaatst. De ervaring is, dat veel vooral geïnteresseerden uit gastronomie en handel op een functie reageren. Daarmee bereikt de oproep een groot hecht netwerk dat serieus op de vacatures reageert.

Vakbeurzen

Op de startpagina van Wijnplein staan banners van de belangrijke vakbeurzen zoals ‘LWF’ (London Wine Fair), ‘ProWein Düsseldorf’, ‘Vinexpo’ in Bordeaux, ‘ViniSud’ (Montpellier) en ‘VinItaly’ (Verona).

Wijnreizen

Wijnplein bezoekt jaarlijks belangrijke wijngebieden in de wereld en doet van daaruit verslag op de site. Veelal verblijven we niet voor een paar weken in het land, maar vaak voor enkele maanden. Zo publiceren we in de wintermaanden vanuit Zuid-Amerika verslagen en sfeerimpressies vanuit Santiago in Chili en Mendoza in Argentinië.

Redactie

De redactie wordt gevormd door chef-redacteur Jan Rook en Paula Pereira, Chileense wijnmaker/oenoloque en wijnjournalist die ook de publicatie van de video’s verzorgt.

Wijnminnend Nederland

Wijnplein is er voor ‘Wijnminnend Nederland’. Uw inbreng op onze site is belangrijk en stelt u in de gelegenheid om optimaal van dit hechte netwerk van wijnliefhebbers gebruik te maken.

Wij hopen u binnenkort als relatie te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
Jan Rook / Paula Pereira
Wijnplein

info@wijnplein.nl

Mobiel: 0653259694