Wijnmuseum verhuist naar Efteling

Het Wijnmuseum en de Efteling hebben een overeenkomst gesloten om de bekende vineuze tentoonstelling onder de aandacht van een breder publiek te brengen.2019ef5

De Nederlandse wijnsector vertelt bij de verkoop van wijn zoveel sprookjes, dat een samengaan met de Efteling goed aansluit bij de beleving van de bezoekers.

Ook het jeugdige publiek zal met de slogan ‘Drink niet matig en geniet ervan ‘ overtuigd raken van de plezierige kanten van het drinken van een fles wijn per dag.

2019ef6Meerdere sponsors uit de wijnsector hebben zich bereid verklaard om op diverse attractiepunten de tentoonstelling te ondersteunen.

Zo zal Ilja Gort zijn opwachting in het spookhuis maken (hij hoeft zich niet te verkleden) en zal Janna Meppelink als zeermeermin in de wildwaterbaan te bewonderen zijn samen met Gert Crum die in een krokodillenpak Janna het hof probeert te maken.

Jaap Kwast had ook grote plannen maar koos uiteindelijk voor Klein Duimpje in het sprookjesbos.2019eftelingklein1

Wietze Snaak van Jos Beeres zal samen met zijn tweelingenbroer en look- a – like de belevenissen van Oom Dagobert Duck (lees Harry Mens) voordragen.

De bekende online verkoper 2019ef2‘Wijnvoordeel’  heeft aangekondigd groots uit te pakken in de attractie ‘Fata Morgana’. Peter van Houtert alias ‘Holle Bolle Gijs’, zal zich dankbaar uitlaten als er weer een snipper papier zijn richting op komt.

Om de gastronomische sfeer een extra dimensie te geven zal Drs. Peter Klosse een wetenschappelijke voordracht houden over de wijnspijscombinatie van pannenkoeken en wijn. In de lucht zullen de 2019ef8capriolen van de Masters of Wine Frank Smulders en Cees van Casteren op het vliegend tapijt te bewonderen zijn.

Hubrecht Duijker zal met de uitschuifbare nek het overzicht behouden en reeds van verre aandacht voor het museum opeisen.

De officiële opening zal door de Koning worden verricht die bij deze feestelijke gelegenheid officieel 2019ef3zal verklaren dat zijn bijnaam als ‘Prins Pils’ tot het verleden zal behoren. Zijn grote voorbeeld is nu zijn opa, die altijd in de achterbak van de hofauto dozen met Puligny-Montrachet en Meursault (premier cru natuurlijk) meevoerde. Op aandringen van de Koningin gaat er ook een doos Argentijnse Malbec mee voor de jeugdige wijnliefhebbers die een stevig glas rode wijn na een bezoek aan de Efteling wel kunnen gebruiken.

Reacties: info@wijnplein.nl 

Reacties