Wijnperspectief KVNW Symposium 2019

2019wijnsymosium1

In de bijzondere ambiance van een oude veevoederfabriek in Utrecht (De Fabrique) vond vandaag een door de KNVW georganiseerde bijeenkomst plaats waar meer dan 200 vakgenoten in de wijn aan deelnamen.

In de ochtend kwamen de leden van de vereniging bijeen om bijgepraat te worden over de situatie in de Nederlandse wijnmarkt. In de middag kregen de bezoekers, importeurs, wijnverkopers, pers en detaillisten een programma die er op papier goed uitzag. Henrico van Lammeren (Vinites) coördineerde namens de KVNW het gebeuren deze dag en kwam met de opmerkelijke uitspraak: ‘Dit is geen Tupper-ware party’.

Daarna kwamen zes sprekers aan het woord die ieder vanuit hun achtergrond de (wereldwijde) digitale ontwikkelingen toelichtten. Het viel op, dat geen van de sprekers een directe link met de Nederlandse online wijnsector becommentarieerde.

De situatie op internet met wijn werd als een hete aardappel vermeden. Toppunt of dieptepunt was het optreden van een (vrouwelijke) hoogleraar van Nyenrode die een college leek te houden met als onderwerp de Technologische Supply Chain… Later meer.

Officieel persbericht: klik hier

Reacties