Chili update 4

Waarom is Santiago in totale quarantaine?

De argumenten voor de beslissing zijn gebaseerd op de toegenomen aantal besmettingen getest met het onderzoek PCR (polymerasekettingreactie). Ze willen geen risico nemen. Het gezondheidssysteem zal in een keer overbelast raken, zeggen artsen en de adviezen van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Iedereen binnen de zorg zegt hetzelfde, niemand heeft argumenten tegen. Dat kan hun baan kosten.

De cijfers laten een toenemende trend van de besmettingen zien, met 544 doden. Op de televisie benadrukt de Minister van Gezondheid dat het virus verantwoordelijk is voor de werkloosheid en ook het gebrek aan voedsel veroorzaakt in armoedige delen van Chili. Hij wil geen quarantaine in het begint van de pandemie.

Veel burgemeesters in stadsdelen van Santiago willen toch de quarantaine. Wat weten politici of de bevolking van het virus? Naar mijn mening zeer weinig. Het is dus een onmogelijk combinatie: een bevolking zonder kennis van wetenschap die met de quarantaine wordt geconfronteerd en ten tweede de regering die geen argument tegen communiceert .

Onderzoeken in Chili

In Chili is een programma gestart die projecten rond Covid-19 stimuleren. Dat vind ik positief. Helaas, Chili kan geen vaccinatie zelf produceren. Er is nauwelijks eigen kennis. Aan de andere kant. Het examen PCR (polymerasekettingreactie ) is een “gemaakt in Chili” test met behulp van de “gnomische sequentiebepaling van het virus” dat door China is gegenereerd. Het is nu te laat om te discussiëren over de betrouwbaarheid daarvan. Ze hebben ook een onderzoek gedaan naar het immuunsysteem van Alpacas. De resultaten van het onderzoek zijn wereldwijd bekend gemaakt.

Op dit moment volgen ze in Chili nog steeds de adviezen van WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Ze zien geen licht in de tunnel, en geen alternatief. Ze doen alles voor de zorg, terwijl de lange termijn effecten in de economie van kleine bedrijven niet de aandacht krijgt. Politie doet zijn werk op straat en controleert dat iedereen de instructies opvolgt. Santiago is in mijn ogen een echte gevangenis geworden!

Zich gedragen zoals Arturo Prat

President Sebastian Piñera noemt Arturo Prat Chacon als een voorbeeld voor alle Chilenen die nu in de coronacrisis zitten. Het is een emotionele toespraak die tijdens de herdenking van de Combate Naval de Iquique centraal staat en het begin van de Oorlog van de Grote Oceaan in 21 mei 1879 vormt.

Arturo Prat is een held uit de jaren 1848-1879. De laatste woorden voor zijn overlijden waren:

¡Muchachos: la contienda es desigual, pero ánimo y valor.
Nunca se ha arriado nuestra bandera ante el enemigo
y espero que no sea ésta la ocasión de hacerlo!
.

Hier leest u de vertaling:

Jongens: de strijd is ongelijk, maar blijf moedig en heroïek. Onze vlag is nog nooit voor de vijand neergelaten en ik hoop dat dit niet de gelegenheid is om dat te doen!

Het is alsof het virus de vijand is waartegen Chili vecht. De Chilenen zouden volgens de president als Arturo Prat hun leven moeten geven. De regering geeft de schuld aan het virus voor alles dat nu in Chili plaatsvindt. Arme Arturo Prat, hij zou zich omdraaien in zijn graf!

Ir. Paula Rook-Anabalón Pereira BSc(Agr)

Vorige editie Santiago 3: klik hier

Reacties