Masterclass Luigi Bosca online

Luigi Bosca

Vanmiddag (maandag 19 april) werd vanuit Argentinië een masterclass online gehouden. Een zorgvuldig geselecteerd gezelschap uit handel en horeca kregen van tevoren per post vijf wijnen uit het assortiment van deze gereputeerde producent toegestuurd.

 Ook kregen de deelnemers twee dagen voor de presentatie een assortiment tapas die tijdens de proeverij konden worden genuttigd. De proeverij opende met een Chardonnay 2019, een prettig aperitief. Daarna volgde de rosé gemaakt van malbec. In de zee van roséwijnen uit Frankrijk een bijzondere wijn, vanwege de druivenvariëteit. Het levert een wijn op met een goede, niet te donkere kleur en een stevige smaak. Meer een begeleider van een gerecht.

Van de wijngaard La  Linda een Cabernet Sauvignon 2019. Commercieel gemaakte wijn afgesloten met een schroefdop. Voor het ‘zwaardere’ werk: de Malbec 2018 met een kurk afgesloten. Een wijn die té heftig is voor tapas , maar bij een Argentijnse steak niet te versmaden is. Als ‘dessert’ van de proeverij een Gewurztarminer 2019. Deels late harvest en aangezuurd.

Het evenement werd door bijna 50 deelnemers online gevolgd. Wijnmaker Pablo Cuneo presenteerde op een rustige, prettige manier en sprak goed Engels. De handelsprijzen van de geproefde wijnen variëren van 6,70 (euro ex) tot 10,80 euro.

Website: Walraven Sax: klik hier  Website Luigi Bosca: klik hier.

Reacties