Michel Rolland: “Uit het oog, uit het hart”

In een interview met Terre de Vins spreekt de gereputeerde wijnmaker en consultant Michel Rolland (MR) zich uit over de schade die kan ontstaan na het afgelasten van de primeurproeverijen 2019 in Bordeaux.

Hij formuleert drie hypothesen om de primeur 2019 voor het voetlicht te plaatsen. “De eerste een presentatie na 11 mei en voor de zomer bijvoorbeeld in juni. De tweede mogelijkheid is wachten op het najaar, maar dit vindt de handel niet prettig en de wijnboeren ook niet, omdat de oogst begint en de vinificatie van 2020 in volle gang is. De laatste hypothese is een uitstel van een jaar. Naarmate je de primeurs later presenteert, riskeer je verwarring, slechte communicatie en het mislukken van de primeurcampagne”.

De interviewer: Wordt het jaar 2019 daarmee niet opgeofferd?

MR: “Ja, we riskeren dat de jaargang in de vergetelheid raakt. Dat is jammer, want daarmee zou een mooie jaargang nog mislukken voordat die op de markt komt. In de huidige situatie kan 2019 niet onder de radar blijven. Uit het oog ; uit het hart, is in deze situatie gevaarlijk. Bordeaux moet beslissen en in beweging komen”.

Bron: klik hier

Foto: Youtube

Reacties