Wijncollectie beruchte gangster te koop

De wijncollectie van de Amerikaanse gangster John Gotti met o.a. flessen Domaine de la Romanée-Conti en Chateau Pétrus is momenteel in New York te koop.

De collectie wordt verkocht door Wine Shop Enoteca in Long Island City. De collectie is afkomstig van de zoon van de topgangster John Angelo ‘Junior’ Gotti. De wijnen die alleen in de winkel van Long Island te koop zijn: Pétrus1970 en 1982, vier flessen Domaine de la Romanée-Conti, Grands Echezeaux, waaronder 1983 en flessen Lafite en Mouton Rothschild, inclusief 1983 Lafite. De prijzen van de flessen topwijn variëren tussen 1500 en 9.500 dollar.

Gotti stond aan het hoofd van de maffiafamilie Gambino en was een van machtigste en gevaarlijkste gangsters van Amerika. De vrouw van Gotti gebruikte ooit niets vermoedend een fles van 1000 dollar voor een saus met kip voor de zondagse lunch. Gotti werd de ‘Dapper (keurige) Don’ genoemd vanwege zijn dure kleding en levensstijl. In 1992 werd hij veroordeeld tot een levenslange detentie zonder vervroegde vrijlating. In 2002 stierf hij in de gevangenis. Bron: DB

Reacties